Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Etli Pırasa

(Etli Pırasa nasıl yapılır)

Etli Pırasa için kullanılan malzemeler :
1/2 kg.kuzu kuşbaşı
1/2 kg. pırasa
4 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı şeker
2 diş dövülmüş sarımsak
tuz

Tarifi :
Genişçe bir tavaya yağı koyarak sarımsaklar pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı eti tavaya atarak, renk değiştirinceye kadar karıştırarak pişirin. Kuşbaşı doğradığınız pırasaları da ilave edip 3 dakika kavurun. Geri kalan malzemeyi ekleyip 3 dakika daha kavurun, servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.