Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Deniz Ürünleri Salatası

(Deniz Ürünleri Salatası nasıl yapılır)

Deniz Ürünleri Salatası için kullanılan malzemeler :
250 gr soya fasulyesi
4 taze soğan, doğranmış
1 kereviz sapı, ince dilimlenmiş
1 dolmalık kırmızı biber, ince doğranmış
100 gr karides, haşlanıp ayıklanmış
125 gr pavurya eti, süzülmüş
6 marul yaprağı
taze soğan, süslemek

Tarifi :
Soya fasulyesi, taze soğan, kereviz ve dolmalık kırmızı biberi bir kasede karıştırın.

Sosu hazırlayın: Yoğurt ve mayonezi bir kaseye koyup, limon kabuğunu, suyunu ve dilerseniz zencefili ekleyerek karıştırın. Tuz ve biberle tatlandırın.

Sosu daha önce hazırladığınız karışıma döküp iyice karıştırın. Sonra karides ve pavurya etlerini ekleyip, şeffaf filmle kaplayın. 15-30 dakika buzdolabında soğutun.

Marulları bir tabağa yerleştirip üstlerine salatayı koyun. Taze soğanla süsleyip servis yapın.

Bu yemeği zengin bir menünün başlangıç yemeği olarak sunabilirsiniz. Ancak tercihen menüde yine sebzeli bir et yemeği ana yemek olarak yer almalıdır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.