Ana Sayfa > Salatalar > Fas Usulü Havuç Salatası

(Fas Usulü Havuç Salatası nasıl yapılır)

Fas Usulü Havuç Salatası için kullanılan malzemeler :
2 iri havuç
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
servis için: maydanoz ve tuz
2 diş ince kıyılmış sarımsak
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı bal
3 çorba kaşığı maydanoz

Tarifi :
Havucu rendeleyin. Yağı tavada kızdırın ve sarımsakları 2-3 dakika kavurun. Tuz, kimyon, pul biber, biber salçası ve balı ilave edin, karıştırın. Bu karışıma maydanoz ve limon suyunu ekleyin. 1 su bardağı havucu yavaş yavaş katın ve 3-5 dakika kaynatarak pişirin. Ateşten alın ve geri kalan pişmemiş havuçları, pişen karışıma ilave edin ve soğumaya bırakın. Havuç salatasını en az bir saat buzdolabında beklettikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın. Arzu ederseniz süzme yoğurtla da servis edebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.