Ana Sayfa > Et Yemekleri > Sebzeli Kuzu Buğulama

(Sebzeli Kuzu Buğulama nasıl yapılır)

Sebzeli Kuzu Buğulama için kullanılan malzemeler :
1.5 kg kuzu eti
1 soğan
3 havuç
3 kabak
2 domates
2 patates
1 kase bezelye
maydanoz/dereotu
125 g margarin
tuz

Tarifi :
Bir tencereye yağ koyulur ve içine soğanlar doğranarak kavrulur. İçine etler de ilave edilerek çevrilir. Etler biraz kavrulunca doğranmış havuçlar koyulur. Sonra kabukları soyulup doğranmış domatesler ilave edilir. Biraz tuz serpilip karıştırılır ve üzerine çıkacak kadar ılık su koyulur. Etler pişince diğer sebzeler de ilave edilir ve pişmeye bırakılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 27 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.