Ana Sayfa > Kompostolar - İçecekler > Vişne Şurubu

(Vişne Şurubu nasıl yapılır)

Vişne Şurubu için kullanılan malzemeler :
1 kilo vişne
1 kilo şeker

Tarifi :
Temizlenmiş vişneler, bir kaba yerleştirilir. Üzerine şeker katılır. İki üç gün hem şekerin erimesi ve hem de vişnenin suyu çıkması için telle dövülür, süzgüden süzülür, şişelere boşaltılır. Mantar koyup üzeri mumlanır. Ters olarak saklanır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.