Ana Sayfa > Turşular > Fasulye Turşusu

(Fasulye Turşusu nasıl yapılır)

Fasulye Turşusu için kullanılan malzemeler :
1 kilo taze fasulye
yarım su bardağı sirke
7-8 diş sarımsak
2 çorba kaşığı deniz tuzu

Tarifi :
Fasulyelerin uçlarını kesin ve bol su ile yıkayın. Bir tencereye bol su koyun ve kaynatın. Fasulyeleri içine atın. 5 ila 10 dakika haşlayın. Sonra, fasulyeleri süzün, soğuk sudan geçirin ve soğumaya bırakın.

Bir su bardağı sıcak suda tuzu tamamen eritin. Ve gene, soğumaya bırakın. Bu arada, büyükçe bir kapta, su, sirke ve dövülmüş sarımsakları karıştırın. Soğumuş fasulyeleri dik olarak, yan yana kavanoza yerleştirin. Taşmaması için, 2-3 parmak boşluk bırakarak, ama fasulyeleri tamamen kapatacak biçimde sirkeli suyu ilâve edin. Fasulyelerin üzerine bir taş ya da ağır bir kapak koyun. Kapağını sıkıca kapattığınız kavanozu serin bir yerde, en az 15 gün, bekletin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.