Ana Sayfa > Turşular > Enginar Turşusu

(Enginar Turşusu nasıl yapılır)

Enginar Turşusu için kullanılan malzemeler :
10 adet orta boy enginar
7 adet limon
50 gr. deniz tuzu
1 lt. zeytinyağı

Tarifi :
Derin bir kaba, 15 bardak su koyup deniz tuzunu ekleyin. Bolca karıştırarak tuzu eritin. Hazırladığınız bu suya, 2 limonun suyunu, kabuklarını ve ayıklayıp temizlediğiniz enginarları ekleyin. Hemen üzerlerine temiz bir ağırlık koyun ki,Enginarlar suyun altında kalsın. Aradan tam tamına 24 saat geçince, enginarları sudan çıkarın, yıkayın ve süzün.

Geri kalan limonları da kabuklu olarak halka halka kesin. Büyük bir kavanoza, bir kat enginar, bir kat limon olacak şekilde malzemeyi dizin. Enginarların üzerine çıkacak kadar zeytinyağı ile doldurduğunuz kavanozunuzun kapağını sıkıca kapayın.

Karanlık ve serin bir yerde koruma altına alın. 15 gün beklettikten sonra, nefis turşunuz hazır olacaktır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.