Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Çilekli Dondurma

(Çilekli Dondurma nasıl yapılır)

Çilekli Dondurma için kullanılan malzemeler :
500 gr çilek (dondurulmuş)
250 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı salep
1 limon suyu
1 su bardağı su

Tarifi :
Çilekleri ezerek süzgeçten geçirin ve limon suyu ile karıştırın. Derin bir tencerede salep, şeker ve bir su bardağı suyu karıştırarak kaynatın. Çilek suyunu ekleyin, karıştırın. Buzlukta dondurun.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.