Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Kayısılı Dondurma

(Kayısılı Dondurma nasıl yapılır)

Kayısılı Dondurma için kullanılan malzemeler :
yarım kilo olgun kayısı
300 gr. toz şeker
çeyrek litre su
1 adet limon

Tarifi :
Kayısıların çekirdeklerini çıkartın. Ve, çatalla ezin. Daha sonra, tülbentten geçirerek iyice süzün.

Beri yanda, toz şekeri suda eritip kaynatın. İçine, ezdiğiniz kayısıyı ve limon suyunu ekleyerek karıştırın. Soğuması için, bir süre bekleyin, ve ardında buzluğa koyun. Tam kıvamını bulması için, iki saat arayla, toplam üç defa buzluktan çıkartarak karıştırın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.