Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Çikolatalı Kestane Pastası

(Çikolatalı Kestane Pastası nasıl yapılır)

Çikolatalı Kestane Pastası için kullanılan malzemeler :
100 gr. bitter çikolata
1 sb. ceviz (iri dövülmüş)
100 gr. margarin
200 gr. pudra şekeri
1 kg kestane
hindistan cevizi veya krem şanti

Tarifi :
Kestanelerin kabuklarını bıçakla yarıp tencereye atalım. Üzerine çıkacak kadar su koyalım ve haşlayalım. İç ve dış kabuklarını soyalım ve bir kaba alalım.Kestaneleri robottan geçirelim. Çikolatayı ve margarini kısık ateşte eritelim.Pudra şekeri ve ceviz içi ile beraber kestane püresine ilave edelim. Püreyi bütün malzemeler birbiriyle bütünleşecek şekilde karıştıralım. Küçük yuvarlak bir kalıbı veya kupları hafifçe ıslatıp kestane püresini içine dökelim. Kaşıkla üzerini düzelttikten sonra buzdolabında 5-6 saat kadar bekletelim. Üzerini hindistan cevizi veya krem şanti ile süsleyelim. servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.