Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Antep Ezmesi

(Antep Ezmesi nasıl yapılır)

Antep Ezmesi için kullanılan malzemeler :
6 domates soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış süzülmüş
1 çorba kaşığı acı biber salçası
2 soğan rende süzülmüş
1 demet maydanoz ince doğranmış
1 tatlı kaşığı acı pul biber
tuz
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1/2 limon
1 çay bardağı zeytinyağı

Tarifi :
Hepsini karıştırın, tadına bakın, gerektiği kadar tuz, biber, yağ ve limon ekleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.