Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Kaşarlı Domatesli Ekmekler

(Kaşarlı Domatesli Ekmekler nasıl yapılır)

Kaşarlı Domatesli Ekmekler için kullanılan malzemeler :
500 gram domates
300 gram taze kaşar
10 dilim tost ekmeği
tuz
karabiber
kekik
zeytinyağı

Tarifi :
Domatesleri ilk olarak yıkayıp kurulayın. Ve ince dilimler halinde kesin. Kaşar peynirini tost ekmeği büyüklüğünde dilimleyin.

Fırın tepsisini yağlayın ve ekmekleri tepsiye dizin. Üzerine bir dilim tost kaşarı ve bir dilim domates koyun. Domatesli ekmeklerin üzerine tuz serpip, biraz zeytinyağı gezdirin.

Domatesli ekmekleri 220 derecelik fırında peynirler eriyip üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcakken çayla servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.