Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Adı Tadında Saklı

(Adı Tadında Saklı nasıl yapılır)

Adı Tadında Saklı için kullanılan malzemeler :
1 kilo kabak
2 baş beyaz soğan
500 gram koyu yoğurt
yarım kase mayonez
2-3 diş sarımsak
zeytinyağı
pul biber
tuz
maydanoz

Tarifi :
Kabaklar kabukları soyulduktan sonra rendenin kalın tarafı ile rendelenir.Yine rendenin kalın tarafı ile rendelenen soğan,tavaya konulan zeytinyağında kavrulur.(Ama kısık ateşte)Üzerine kabaklar eklenir ve birlikte kavrulmaya bırakılır.Diğer tarafta koyu yoğurt,mayonez ve dövülmüş sarımsaklar ile kıvamlı bir sos hazırlanır.Kabaklara tuz eklendikten sonra ocaktan alınır ve bu sos ile karıştırılır.Servis tabağına alındıktan sonra dolapta soğumaya bırakılır.Servis yapılmadan önce üzerine zeytinyağı gezdirilir,pul biber serpilir ve maydanozla süslendikten sonra servise hazırdır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.