Adı Tadında Saklı için kullanılan malzemeler :
1 kilo kabak
2 baş beyaz soğan
500 gram koyu yoğurt
yarım kase mayonez
2-3 diş sarımsak
zeytinyağı
pul biber
tuz
maydanoz
Tarifi : Kabaklar kabukları soyulduktan sonra rendenin kalın tarafı ile rendelenir.Yine rendenin kalın tarafı ile rendelenen soğan,tavaya konulan zeytinyağında kavrulur.(Ama kısık ateşte)Üzerine kabaklar eklenir ve birlikte kavrulmaya bırakılır.Diğer tarafta koyu yoğurt,mayonez ve dövülmüş sarımsaklar ile kıvamlı bir sos hazırlanır.Kabaklara tuz eklendikten sonra ocaktan alınır ve bu sos ile karıştırılır.Servis tabağına alındıktan sonra dolapta soğumaya bırakılır.Servis yapılmadan önce üzerine zeytinyağı gezdirilir,pul biber serpilir ve maydanozla süslendikten sonra servise hazırdır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009