Ana Sayfa > Soslar > Sos Provansal

(Sos Provansal nasıl yapılır)

Sos Provansal için kullanılan malzemeler :
2 yumurta
2-3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı et suyu
karabiber
zeytinyağı
maydanoz
2 limon

Tarifi :
2 çiğ yumurta sarıyısla bir kaşık et suyu, ezilmiş 2-3 diş sarımsak, karabiber ve limon suyunu bir kapta iyice karıştırıp, tencereye koyunuz.

Tencereyi kaynamakta olan bir su kabına oturtunuz. Tencerenin içindekiler biraz koyulaşınca zeytinyağı akıtınız ve kıyılmış maydanozları ekleyiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Özellikle fırında pişen balık yemeklerinde, yemeğinize büyük lezzet katar.
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.