Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Köstebek Pasta

(Köstebek Pasta nasıl yapılır)

Köstebek Pasta için kullanılan malzemeler :
1 tane hazır pasta keki
1 su bardağı hazır kayısı suyu
10 tane taze kayısı
1 çay bardağı damla çikolata

krema:
2 bardak süt
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Tarifi :
Hazır pasta kekinin bir parçasını servis tabağına koyun. Bir bardak kayısı suyuyla keki ıslatın. Üzerine çekirdekleri çıkarılmış kayısılar yarım yarım dizin. Tencerede un, süt, limon kabuğu rendesini koyulaşıncaya kadar pişirin. İyice soğutun. Soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edip, mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Kekin üzerine yayın, üzerine damla çikolatası serpin. En az 4 saat beklettikten sonra servis yapın.

Not: İstediğiniz mevsim meyvesiyle hazırlayabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.