Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Kara Kız Keki

(Kara Kız Keki nasıl yapılır)

Kara Kız Keki için kullanılan malzemeler :
125 gr margarin

süslemek için :
hindistancevizi
küp küp doğranmış mevsim meyveleri (kivi, şeftali, nar vb..)
5 adet yumurta
1.5 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
kabartma tozu

şerbet için :
2 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker

kreması için :
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 litre süt
2 çorba kaşığı tozşeker

Tarifi :
125 gr margarini eritip, soğutun. Bir kaba yumurtaları kırın ve şekeri ekleyin. Mikser ile 10 dakika kadar çırpın. Unu, kabartma tozu, kakaoyu ve eritip soğuttuğunuz margarini ilave ederek karıştırın.

Bu karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. 180 Dereceli fırında 40 dakika pişirin. Diğer tarafta 2 su bardağı su ile şekeri kaynatın.

Hazırladığınız şerbeti soğuk olarak kekin üzerine dökün. Diğer tencerede kremayı pişirin.

Bunun için sütü, unu, pirinç ununu ve tozşekeri ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kekin üzerine dökün. Süsleyip, bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.