Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Viyana Pastası

(Viyana Pastası nasıl yapılır)

Viyana Pastası için kullanılan malzemeler :
250 gr yumuşamış margarin
üzeri için;1 paket vanilyalı hazır puding
2,5 su bardağı süt
3 adet kivi
10-12 adet çilek
6-7 adet kayısı
10-15 adet kiraz
8-10 adet karadut
1 paket tart jölesi
1 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı dolusu un

Tarifi :
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve yumurta sarısını derin bir kaba aktarın. Üzerine susuz yoğurdu ve toz şekeri ekleyip vanilya ve tuzu serpiştirin. Un ve kabartma tozunu başka bir kapta karıştırıp tel süzgeç yardımıyla eleyerek yoğurtlu harca ekleyin. Tüm malzemeler iyice özleşinceye kadar yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Hamuru oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin. Diğer taraftan 30-35 santim uzunluğundaki kare ya da dikdörtgen bir fırın kabını yumuşamış margarinle yağlayın. Dinlenen hamuru merdane yardımıyla, kaptan 2 santim kadar büyük olacak şekilde açın. Hamuru yağlanmış kalıba yerleştirip, kenarlarını 2 santim yükseltin. 175 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirip çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin. Bu arada, vanilyalı puding ve sütü orta boy bir tencereye aktarıp karıştırın. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamına gelip kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alıp, soğuması için bekleyin. Meyveleri soyup ayıkladıktan sonra, şekil vererek dilimleyin. Pişirdiğiniz tartın ortasındaki boşluğa soğuk haldeki pudingi yayın.

Meyveleri şekil vererek üzerine dizin. Tart jölesini üzerindeki tarife uygun şekilde pişirin. Soğuyan jöleyi fırça yardımıyla meyvelerin üzerine sürün. Pastayı 1 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servise sunun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.