Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Üzümlü Rumeli Keki

(Üzümlü Rumeli Keki nasıl yapılır)

Üzümlü Rumeli Keki için kullanılan malzemeler :
2 adet yumurta
1 adet limon kabuğu rendesi
yarım çay bardağı mısırözü yağı
yarım su bardağı süt
yarım paket margarin
3.5 su bardağı un
1 kahve fincanı hindistancevizi
1 kahve fincanı kuru üzüm
40-45 adet küçük pasta kâğıdı
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 kahve fincanı çekilmiş çam fıstığı

Tarifi :
Yumurta ile toz şekeri, varsa mikser ile, yoksa, tel çırpıcı ile iyice köpürene kadar çırpın. Margarin, mısırözü yağı, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip birkaç dakika tahta kaşıkla karıştırın.

Sonra, ılık süt, üzüm, hindistancevizi, çamfıstığı ve limon kabuğu rendesini karışıma ilâve edip kek kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Kaşık kaşık pasta kâğıtlarına dökün. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında, 20-30 dakika pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.