Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Pirojki

(Pirojki nasıl yapılır)

Pirojki için kullanılan malzemeler :
Hamuru için

125ml ılık su
1 paket kuru maya ( 7g)
470gr un
1 ½ çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şeker
125ml süt
1 yumurta + 1 yumurta beyazı (sarısını fırında pişireceklerimizin üzerine kullanacağız)
125gr ayçiçek yağı
1 kutu krema (200 ml)

İç malzemesi:

1 küçük soğan ince doğranmış
375g orta yağlı kıyma
tuz ve karabiber

Tarifi :
Evvela hamur u yapmak ile başlıyoruz. Ilık suyun içinde kuru mayayı içine attığımız 2 kaşık şeker ile çözünmeye bırakıyoruz (5 dakika kadar)

Karıştırma kabına, un , tuz, yumurta, yağ, süt, krema ve mayayı alıyoruz ve iyice karıştırıyoruz.(Kulak memesi kıvamına gelene kadar)

Hamuru dinlenmeye mayalanmaya bırakın ben bir gece dinlendirdim. aslında bir saat de yeterdi. sabaha yaparım diye düşündüğümden gece dokunmamayı seçtim.

Harcı için minik doğradığımız soğanlar ile kıymayı karıştırın tuz ve karabiber ilave edin. Çiğden koyacağız pişirmeye gerek yok unutmayın.

Hamurdan ufak toplar yapın. 5mm kalınlığında açtıktan sonra kıyma soğan karışımlı içten koyun. Kenarlarını açılmayacak şekilde kapatın. Kapatılan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizin. (Fırına girecek kısım için)

Üzerine yumurta sürdükten sonra önceden ısıtılmış fırında 180C 25dakika pişirin. Rengi altın rengine dönene kadar.

Fırında yapmak yerine kızartmasını tercih ederseniz, aynı işlemleri yapıp, kızgın yağda kızartıyoruz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 25 Mart 2010

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.