Ana Sayfa > Tatlılar > Kakaolu Tavuk Göğsü

(Kakaolu Tavuk Göğsü nasıl yapılır)

Kakaolu Tavuk Göğsü için kullanılan malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un

sos için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı su

Tarifi :
Süt, toz şeker ve un bir tencerede karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra bir cam kaba alınır. Sonra çikolatalı soso hazırlamak için süt, şeker, un, kakao ve su karıştırılarak pişirilir. Pişince cam kaptaki tavuk göğsünün üstüne dökülür ve soğuduktan sonra servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 22 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.