Ana Sayfa > Ekmek Makinesi Tarifleri > Çiftlik Evi Ekmeği

(Çiftlik Evi Ekmeği nasıl yapılır)

Çiftlik Evi Ekmeği için kullanılan malzemeler :
420 ml (1 + 3/4 su bardağı) ılık su
600gr (5 + 1/4 su bardağı) un
75gr (3/4 su bardağı) tam buğday unu; ben kepekli un kullandım
30ml (2 yemek kaşığı) süt tozu
10ml (2 çay kaşığı) tuz
10ml (2 çay kaşığı) toz şeker
25gr (2 yemek kaşığı) tereyağı
7,5ml (1+ 1/2 çay kaşığı) instant maya

Tarifi :
Ilık suyu ekmek makinesinin haznesine dökün.
Unları suyun üzerini tamamen kapatacak şekilde serpin. Süt tozu ekleyin. Tuz, şeker ve yağı kabın farklı kenarlarına yerleştirin.
Unun ortasını hafifçe açarak (suya ulaşmayacak kadar) mayayı dökün.

Makineyi 1 numaralı ayarda 3 saat pişecek şekilde ayarlayın. Pişme süresinin başlamasına 10 dakika kala (toplam sürenin bitimine 1 saat + 10 dakika kala) makinenin kapağını açın. Ekmeğin üzerine fırçayla su sürüp biraz un serpin.

Keskin bir bıçakla diklemesine ekmeğe bastırın.
Program bitince kabı makineden çıkartın.
10 dakika sonra ekmeği kaptan çıkarıp telin üzerinde soğutun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.