Ana Sayfa > Ekmek Makinesi Tarifleri > Zeytinli & Kekikli Ekmek

(Zeytinli & Kekikli Ekmek nasıl yapılır)

Zeytinli & Kekikli Ekmek için kullanılan malzemeler :
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber (ben isot kullandım)
1 tatlı kaşığı kekik
1 + 1/4 kap ılık su (bulunduğunuz yer nemli ise suyu 1 kap kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı tereyağı, erimiş
3 + 3/4 kap un
1/4 kap süt tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 + 1/2 tatlı kaşığı tuz
1 + 1/4 tatlı kaşığı instant maya (ya da 2,5 tatlı kaşığı toz maya)
1 kap doğranmış siyah veya biberli yeşil zeytin

Tarifi :
Zeytinyağını ve pul biberi bir tavada karıştırıp kısık ateşte 4-5 dakika ısıtın. Isınınca kekiği ekleyip ılıtın ve erimiş tereyağını ilave edin.
Süt tozunu ılık su ile karıştırın. Ekmek makinesine sırasıyla süt tozu eklediğiniz suyu, kekikli ve biberli yağ karışımını, unu, tuzu, şekeri ve mayayı ekleyin (un, süt+yağ karışımının üzerini tamamen örtsün, tuz ve şekeri unun kenarlarına serpin, maya suya veya tuza değmesin).

Makineyi 1 numaralı (normak ekmek) ayarda 3 saatte pişecek şekilde ayarlayın. Yarım saat sonra uyarı sesi gelince zeytinleri ilave edip pişirmeye devam edin.

Ekmeğiniz pişince fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.