Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Yalvaç Keşkeği

(Yalvaç Keşkeği nasıl yapılır)

Yalvaç Keşkeği için kullanılan malzemeler :
1 kg'lık tuzlanmış et
1 su bardağı nohut
1 su bardağı aşurelik yarma
2 su bardağı su

Tarifi :
Tuzlanmış etin tuzunun gitmesi için, 2 saat kadar suyun içnde tutun. Daha sonra bütün malzemeyi bir küpe doldurun. Ağzını hamurla kapatın. Akşamdan taş fırının kenarına koyun. En az 8 saat pişirin. (Sabaha kadar.) Küpten boşaltın ve servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.