Maş Fasulye Piyazı için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı maş fasulyesi
6-7 adet taze soğan
1 demet maydanoz
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Tarifi : Maş fasulyesini yıkayıp, tencereye aktarın. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyun. Orta ateşte şekli bozulmadan, yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra kevgire çıkararak suyunu süzün.
Maydanoz ve soğanı ince kıyıp, derin karıştırma kabına aktarın. Üzerine haşlanmış maş, ceviz, tuz, pul biber, limon suyu ve zeytinyağı ekleyip, karıştırın. Servis tabağına aktarın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009