Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Mısırlı Keşkek

(Mısırlı Keşkek nasıl yapılır)

Mısırlı Keşkek için kullanılan malzemeler :
1 kase mısır yarması
1 kase buğday
tuz
yaklaşık 2 lt su

sosu için :
tereyağı
pul biber

Tarifi :
Mısırı ve buğdayı 1 gece öncesinden ıslatın.
Geniş ve derin bir tencereye suyu, buğdayı, mısırı alın. İstediğiniz miktarda tuz ekleyin.
Malzemeler pişene kadar, kısık ateşte ağır ağır kaynatın.

Ayrı bir tavada tereyağı eritin ve pul biber ekleyin. Tabaklara koyduğunuz keşkeğin üzerlerine, birer kaşık yağ gezdirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.