Mısırlı Keşkek için kullanılan malzemeler :
1 kase mısır yarması
1 kase buğday
tuz
yaklaşık 2 lt su
sosu için :
tereyağı
pul biber
Tarifi : Mısırı ve buğdayı 1 gece öncesinden ıslatın.
Geniş ve derin bir tencereye suyu, buğdayı, mısırı alın. İstediğiniz miktarda tuz ekleyin.
Malzemeler pişene kadar, kısık ateşte ağır ağır kaynatın.
Ayrı bir tavada tereyağı eritin ve pul biber ekleyin. Tabaklara koyduğunuz keşkeğin üzerlerine, birer kaşık yağ gezdirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009