Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Cantık

(Cantık nasıl yapılır)

Cantık için kullanılan malzemeler :
Hamur için :
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
aldığı kadar un
1 paket maya
1 tutam tuz
1 çay kaşığı şeker

Harç için :
1 tutam pul biber
1 tutam karabiber
250 gram kıyma
1 adet soğan

Kenarlarına sürmek için :
1 yumurta

Tarifi :
Süt, sıvıyağ, su, un, maya, tuz ve şekeri karıştırarak bir hamur yapın. 1 saat kadar mayalandırın. Bu arada, soğanı rendeleyerek kıymayla karıştırın. Harca tuz, karabiber ve pul biber ilave edin.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlak bir biçimde açın. Üzerine harcı yayın. Elinizle bastırın, kenarlarına yumurta sarısı sürün. Biraz da tepside mayalandırıp, fırında yarım saat pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.