Ana Sayfa > Çorbalar > Börek Çorbası

(Börek Çorbası nasıl yapılır)

Börek Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 tutam tuz
alabildiği kadar un

içi için :
100 gr kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
10-12 dal maydanoz

çorba harcı için :
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru nane
8 su bardağı su

Tarifi :
Un, yumurta, su ve tuzdan oluşan malzemelerle sert bir hamur yapın. 15-20 dakika dinlendirin.
Kıyma, ince kıyılmış maydanoz ve rende soğanı karıştırarak iç hazırlayın. Hamuru unlu zeminde mantı kalınlığında açın, birer parmak eninde kare şeklinde kesin.

Üzerlerine birer tutam iç koyup, bohça gibi kapatın. Su kaynatın ve bohçaları suya atın. Mercimeği de ekleyip 5 dakika kaynatın.

Diğer taraftan tereyağını eritip, salça ekleyin ve karıştırın. Yağı çorbaya katıp, bir taşım kaynatın. Üzerine kuru nane serperek servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.