Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Beypazarı Sarması

(Beypazarı Sarması nasıl yapılır)

Beypazarı Sarması için kullanılan malzemeler :
200 adet orta boy asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 orta boy kuru soğan
2 sap taze soğan
150 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
yarım demet taze nane
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz

Tarifi :
Taze yaprakları sertliğine göre haşlayın, süzgece çıkarın. (Salamura yaprak da kullanılabilir.) Taze soğan, nane, maydanoz, dereotu, kuru soğanı ince kıyın. Yıkanmış pirinci kıyma, tuz, karabiber, salçayla iyice karıştırın. Harca bir su bardağı su katın. Yaprağın damarlı kısmı masaya gelecek şekilde serin. Enlemesine az miktarda iç koyup, önce üste, sonra sağdan soldan kapatıp rulo yaparak sarın. Sarmaları tencereye düzgünce dizin. Üzerine ayçiçek yağı ve 1,5 su bardağı su gezdirin. Üste porselen bir tabak kapattıktan sonra, tencerenin kapağını kapatın.

Orta ateşte 10 dakika piştikten sonra, kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.