Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kayseri Yağlaması

(Kayseri Yağlaması nasıl yapılır)

Kayseri Yağlaması için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket tereyağı

içi için :
2 adet kuru soğan
250 gr kıyma
3 çorba kaşığı sıvıyağ
15-20 dal maydanoz
karabiber
tuz

üzeri için :
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
tuz

Tarifi :
Yumurta, un, su ve tuzdan oluşan yumuşak kıvama yakın bir hamur yapın. Hamur dinlenirken iç hazırlayın. Çok ince doğranmış soğanları, sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiber katın, kıyılmış maydanoz ekleyip, ateşten alın.
Dinlenen hamurdan limon kadar parçalar alın. Oklavayla teflon tava çapında (25-30 cm) açın. Teflon tavada 2 yüzünü yağsız pişirin.
Daha sonra 2 yüzünü de tereyağıyla yağlayın. Servis tabağına 1 adet pişmiş yağlama, üzerine kıymalı iç olmak üzere kat kat, 4 kat koyun.

Bu şekildeyken keskin bir bıçakla artı şeklinde dörde kesin. Üzerine sarımsaklı yoğurt koyarak servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.