Ana Sayfa > Soslar > Beşamel Sos

(Beşamel Sos nasıl yapılır)

Beşamel Sos için kullanılan malzemeler :
45 gram (3 çorba kaşığı) margarin
45 gram (6 yemek kaşığı) elenmiş un
480 ml (2 su bardağı) süt (bir taşım kaynatılmış)
1 adet küçük "karanfilli soğan" (Bakınız sözlük )

Tarifi :
Margarini kalın tabanlı bir tencerede hafif ateşte eritin. Unu ilave edip karıştırın. Birkaç dakika, yine hafif ateşte, rengi değişmeden pişirin. Isıtılmış sütü azar azar ilave edip, pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpma teliyle ya da tahta bir kaşıkla karıştırın. Karanfil saplanmış soğanı da içine katın. Yaklaşık 30 dakika pişirin.

Bu sürenin sonunda, soğanı içinden çıkarıp, sosu tel süzgeçten geçirin.

NOT: Sosu hemen kullanmayacak olursanız, soğumaya başladığında üstünde bir kabuk oluşur. Üstünün kabuk bağlamaması için üzerine ince bir tabaka eritilmiş margarin dökebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 30 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.