Ana Sayfa > Tatlılar > Ballı Kule

(Ballı Kule nasıl yapılır)

Ballı Kule için kullanılan malzemeler :
1 poşet muzlu puding
1 poşet kakaolu puding
6 su bardağı süt
1 çay bardağı bal
1 limon kabuğunun rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu

Tarifi :
1 poşet muzlu pudingi 3 su bardağı süt ile pişirin ve 5-6 cam kaseye paylaştırıp ılıtın (kaseler hafif ıslak olurlarsa pudingleri daha kolay çıkarabilirsiniz). 1 poşet kakaolu pudingi 3 su bardağı süt ile pişirip muzlu pudinglerin üzerine dökün ve buzdolabında 3 saat bekletin.
1 çay bardağı balın içine 1 limon kabuğu rendesi ile 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip ocakta eritin.

Kaynamaya başladığında 4-5 saniye daha tutun ve ocaktan alın. Pudingleri tabaklara ters çevirin, üzerlerine ballı sos dökerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.