Ana Sayfa > Tatlılar > Bademli İrmik Tatlısı

(Bademli İrmik Tatlısı nasıl yapılır)

Bademli İrmik Tatlısı için kullanılan malzemeler :
40 gr soyulmuş badem
1 litre süt
tuz
60 gr toz şeker
60 gr margarin
250 gr irmik
2 yumurta
kalıbı yağlamak için bir miktar yağ
4 adet portakal
2 çorba kaşığı bal

Tarifi :
Bademleri yağsız olarak hafifçe kavurun. Sütü bir tutam tuz, toz şeker ve 40 gr margarin ile kaynatın. İrmiği ilave edip bir taşım daha pişirin ve ocaktan alın. Yumurtaları çırpın ve irmiğe ilave edin. Fırın tepsisini yağlayıp irmiği 1.5 cm kalınlığında kalıba dökün. 30 dakika soğumaya bırakın. Portakalın kabuklarını soyun. Sivri bir bıçakla içini zarından ayırın. Biriken portakal suyunu bir kenara alın. Dilimleri doğrayın. Bal, portakal suyunu 100 ml suda kaynatın. Portakalı da ilave edip kısık ateşte 3 dakika pişirin.

İrmiği dikdörtgenler veya kareler şeklinde kesin. Kalan margarini yapışmaz tavaya paylaştırıp eritin. İrmik tatlılarının her iki yüzünü altın sarısı rengi alana kadar kızartın.
Tatlıyı bir tabağa alıp üzerine portakal şurubu dökün. Badem serpip nane yaprakları ve portakal dilimleri ile süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.