Ana Sayfa > Tatlılar > Bademli Mousse

(Bademli Mousse nasıl yapılır)

Bademli Mousse için kullanılan malzemeler :
4 yaprak jelatin
200 gr labne peyniri
300 ml süt
100 gr krem şanti
1 çorba kaşığı acıbadem likörü
100 gr kıyılmış badem
2 yumurta akı
tuz
60 gr pudra şekeri
250 gr böğürtlen
1 çorba kaşığı toz şeker
2-3 çorba kaşığı portakal suyu
yarım limon

Tarifi :
Jelatin yapraklarını soğuk suda eritin. Labne peynirini çırpın. Sütü ısıtın. Jelatini sudan çıkarın. Suyunu süzdükten sonra sütün içinde eritin. Jelatinli sütü, labne peyniri ile iyice karıştırın. Krem şantiyi hazırlayın. Yarım limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
Ardından krem şantiyi, limon kabuğunu, limon suyunu, bademi ve likörü peynirli karışıma ilave edin. Yumurta akını bir tutam tuz ile çırpın. Üzerine pudra şekeri ekip peynirli karışıma ilave edin ve iyice karıştırın. Karışımı buzdolabına alıp en az üç saat soğumaya bırakın.
Böğürtleni ayıklayıp yıkayın. Birkaç tanesini kenara ayırın. Kalanları 100 ml suyun içinde ısıtın. Bir süzgeçten geçirin. Sos için böğürtlen suyunu, şeker ile karıştırın. Sosu ısıtın ama kaynamamasına dikkat edin. Ardından hazırladığınız sosu soğumaya bırakın.

Hazırladığınız mousse'dan üçgen formlar kesip tabaklara yerleştirin. Üzerine ya da yanına sos döküp birkaç böğürtlen ile süsleyerek servis yapın. Dilerseniz servis tabağını değişik taze baharatlarla da süsleyebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,034 saniyede oluşturuldu.