Ana Sayfa > Tatlılar > Pudingli Tavuk Göğsü

(Pudingli Tavuk Göğsü nasıl yapılır)

Pudingli Tavuk Göğsü için kullanılan malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1-2 yemek kaşığı nişasta
1-2 yemek kaşığı tereyağı
varsa 1/2 çay kaşığı damla sakızı
1/3 paket kakaolu bisküvi (robotta çekilmiş)
1/2 paket kakaolu puding
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı fındık içi (irice dövülmüş)

Tarifi :
Bir borcama veya tepsiye robotta çekilmiş bisküvileri yayın. Orta boy tencereyi soğuk suyla hafif ıslatın. İçine 1 litre sütü, unu, şekeri, nişastayı koyun. Ocağa alın ve sürekli olarak karıştırın.

Isınmaya başladığında damla sakızını ve tereyağını ilave edin. 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın. Robottan geçirerek, bisküvi kırıntılarının üzerine dökün. Soğuduktan sonra 2 su bardağı sütle pudingi pişirin. Onu da tavuk göğsünün üzerine dökün. Dövülmüş fındıkla süsleyin. Buzdolabında soğutup servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.