Kayısılı Krema için kullanılan malzemeler :
400 gr kayısı
1 limon
1 çay bardağı toz şeker
1 kutu krem şanti
1 su bardağı süt kreması
birkaç nane yaprağı
Tarifi : Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Doğradığınız kayısıları bir kaseye alıp 2 çorba kaşığı şeker ve limon suyu ile karıştırın.
Krem şantiyi hazırlayıp limon kabuğu, krema ve artan şekeri ilave ederek iyice karıştırın. Kayısının yarısını püre haline getirin.
Dilerseniz nane yapraklarını kıyıp püreye katabilirsiniz. Doğradığınız kayısıyı, kayısılı püre ile birlikte kremalı karışıma ekleyin. Kayısılı kremayı kuplara paylaştırıp nane yaprakları ile süsledikten sonra servis yapın.
Dilerseniz kremaya birçok meyve birden de katabilirsiniz. Kış aylarında özellikle portakal bu tarife çok yakışacaktır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin