Ana Sayfa > Tatlılar > Kestaneli Parfe

(Kestaneli Parfe nasıl yapılır)

Kestaneli Parfe için kullanılan malzemeler :
280 gr kestane şekeri
2 paket vanilya
250 gr süt
4 yumurta sarısı
80 gr toz şeker
2 çorba kaşığı rom
400 gr krem şanti

sos için :
75 gr esmer toz şeker
3 çorba kaşığı böğürtlen
arzunuza göre pudra şekeri ve nane yaprağı

Tarifi :
Kestane şekerini yıkayıp suyunu süzün. Vanilya ile birlikte süte ilave edin. 10 dakika kaynatıp karıştırarak püre haline getirin. Püreyi soğumaya bırakın. Yumurtaların sarısını toz şeker ve rom ile birlikte köpük halini alana kadar çırpın. Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife uygun olarak hazırlayın.

Önce kestaneli püreyi ardından krem şantiyi yumurta sarısı karışımına ilave edin. Bir kek kalıbının içini şeffaf folyo ile kaplayın. Karışımı kalıba döküp 6-7 saat, hatta bir gece boyunca buzlukta bekletin.

Sos İçin :
Şekeri karıştırmadan bir tencerede açık kahverengi olana kadar orta ısıda eritin. 150 ml suyu ilave edip karameli suda inceltin ve 5 dakika kaynatın. Böğürtleni sosun içine katarak soğumaya bırakın.

Servis yapmadan yarım saat önce parfeyi buzluktan çıkarıp bir miktar yumuşaması için buzdolabında bekletin. Kalıptan alın ve folyoyu çıkartın. Parfeyi dilimleyin ve sosu ile birlikte servis yapın. Dilerseniz nane yaprağı ve pudra şekeri ile süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.