Ana Sayfa > Tatlılar > Kayısılı Yoğurt Şöleni

(Kayısılı Yoğurt Şöleni nasıl yapılır)

Kayısılı Yoğurt Şöleni için kullanılan malzemeler :
400 gr taze kayısı
yarım limonun suyu ve kabuğu
75 gr toz şeker
250 gr süzme yoğurt
125 krem şanti
birkaç nane yaprağı

Tarifi :
Kayısıların üst tarafına bıçakla küçük bir çizik atın. Yarım dakika kaynar suda bekletin. Suyunu süzüp bir bıçak yardımıyla kabuklarını soyun. İkiye bölün, çekirdeklerini çıkarıp doğrayın.
Doğranmış kayısıları limon suyu ve 2 çorba kaşığı şekerin içinde 30 dakika kadar marine edin.

Bu arada süzme yoğurdu rendelenmiş limon kabuğu ve artan şeker ile karıştırın. Krem şantiyi yedire yedire yoğurda ilave edin. Nane yapraklarını yıkayın. 1-2 tanesini ince ince kıyıp yoğurda ilave edin. Kayısıların yarısını püre haline getirip yoğurda ekleyin. Birkaç kayısı parçasını süs için bırakıp geri kalanını yoğurtlu karışıma ilave edin. Tatlıyı yüksek kup bardaklara paylaştırın. Kayısı parçacıkları ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.