Ana Sayfa > Tatlılar > Panna Cotta

(Panna Cotta nasıl yapılır)

Panna Cotta için kullanılan malzemeler :
350 gr çilek
4 yaprak jelatin
1 paket vanilya
500 gr süt kreması
75 gr toz şeker
2-3 çorba kaşığı portakal marmelatı
1-2 çorba kaşığı pudra şekeri

süslemek için :
portakal likörü
nane yaprağı
pudra şekeri

Tarifi :
Çilekleri ayıklayıp yıkayın. Soğuk suda jelatini yumuşatın. Vanilyayı yavaş yavaş süt kremasına ilave edip 10-15 dakika kısık ateşte kaynatın. Şekeri ekleyip karıştırın. Bu arada pudra şekerini portakal marmeladı ve çileklerle karıştırarak püre kıvamına getirin. Dilerseniz portakal likörü ile tatlandırın. Jelatini sıcak süt kremasına ilave ederek karıştırın. 6 sufle kalıbını soğuk suyla durulayıp içlerine kremayı doldurun. En az 6 saat veya bir gece üzeri kapalı olarak buzdolabında bekletin. Bir bıçak yardımıyla ya da kapları ılık suya daldırarak, kremayı kalıplardan çıkarın. Kalıpları ters çevirerek kremayı tabaklara alın. Çilek sosu, nane yaprağı ve pudra şekeri ile süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.