Panna Cotta için kullanılan malzemeler :
350 gr çilek
4 yaprak jelatin
1 paket vanilya
500 gr süt kreması
75 gr toz şeker
2-3 çorba kaşığı portakal marmelatı
1-2 çorba kaşığı pudra şekeri
süslemek için :
portakal likörü
nane yaprağı
pudra şekeri
Tarifi : Çilekleri ayıklayıp yıkayın. Soğuk suda jelatini yumuşatın. Vanilyayı yavaş yavaş süt kremasına ilave edip 10-15 dakika kısık ateşte kaynatın. Şekeri ekleyip karıştırın. Bu arada pudra şekerini portakal marmeladı ve çileklerle karıştırarak püre kıvamına getirin. Dilerseniz portakal likörü ile tatlandırın. Jelatini sıcak süt kremasına ilave ederek karıştırın. 6 sufle kalıbını soğuk suyla durulayıp içlerine kremayı doldurun. En az 6 saat veya bir gece üzeri kapalı olarak buzdolabında bekletin. Bir bıçak yardımıyla ya da kapları ılık suya daldırarak, kremayı kalıplardan çıkarın. Kalıpları ters çevirerek kremayı tabaklara alın. Çilek sosu, nane yaprağı ve pudra şekeri ile süsleyin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009