Ana Sayfa > Tatlılar > Çıtırlı Elma Tatlısı

(Çıtırlı Elma Tatlısı nasıl yapılır)

Çıtırlı Elma Tatlısı için kullanılan malzemeler :
4-5 kırmızı elma
2 çorba kaşığı limon suyu
4 çorba kaşığı portakal likörü
100 gr badem ezmesi
30 gr margarin
6 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı kıyılmış ceviz

Tarifi :
Elmaları yıkayıp ayıkladıktan sonra dörde bölün ve çekirdeklerini ayıklayın. Ardından ince dilimler halinde doğrayın. Üzerine hemen limon suyu ve portakal likörünü gezdirin. Badem ezmesini küçük parçalar halinde kesin. Margarini küçük parçalara ayırın. Mikserin hamur yoğurma sapları ile un, badem ezmesi, şeker, ceviz ve margarini yoğurun. Hamur topak halinde değil küçük ufalanmış parçalar halinde olmalı. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. 4 sufle kabını iyice yağlayın. Elma dilimlerini eşit olarak dört sufle kabına gül şeklinde yerleştirin. Süsleme için bir kaç dilim ayırın. Hazırladığınız hamuru üzerine serpin.

Fırına verip 10-15 dakika kadar pişirin. Kalan dilimleri pişmiş olan tatlının üzerine dizin. Dilerseniz tatlıyı nane yaprakları ile de süsleyebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.