Ana Sayfa > Tatlılar > Şekerli Elma Kızartması

(Şekerli Elma Kızartması nasıl yapılır)

Şekerli Elma Kızartması için kullanılan malzemeler :
1 çorba kaşığı tereyağı
2 yumurta
140 gr un
2 çorba kaşığı süt
tuz
1 çorba kaşığı yağ
800 gr elma
2 limon suyu
60 gr pudra şekeri
3 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı toz şeker (100 gr)

Tarifi :
Tereyağını yumuşaması için dışarıda bekletin. Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını un, süt, tuz, yağ ve yumuşak tereyağı ile karıştırıp 30 dakika dinlendirin. Elmaları soyun. Çekirdeklerini çıkarın ve eşit 1 cm kalınlığında dilimler şeklinde doğrayın. Üzerlerine limon suyu gezdirin. Pudra şekerini 1 tatlı kaşığı tarçın ve kanyakla karıştırın. Elma dilimlerini içinde gezdirin. Geri kalan tarçın ve şekeri karıştırıp bir kenarda bekletin.
Yumurta beyazlarını köpük halini alana dek çırpın ve hamurla karıştırın. Bir tavada yağı kızdırın. Elma dilimlerini hamura bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızarttığınız elmaları kağıt havlunun üzerinde bekletip yağını çektirin. Son olarak elma dilimlerinin üzerine tarçın ve şeker serpin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.