Ana Sayfa > Tatlılar > Vişneli Tatlı

(Vişneli Tatlı nasıl yapılır)

Vişneli Tatlı için kullanılan malzemeler :
350 gr dondurulmuş vişne
4 çorba kaşığı limon suyu
75 ml portakal suyu
1 çorba kaşığı bal
3 tatlı kaşığı nişasta
500 gr süzme yoğurt
100 gr pudra şekeri
225 gr krem şanti
50 gr rendelenmiş çikolata
100 gr sütlü çikolata
3 çorba kaşığı kahve
yarım tatlı kaşığı vanilya
tarçın

Tarifi :
Vişnenin açılmasını bekleyin. Saldığı suyu, limon ve portakal suyuyla beraber ısıtın. Nişastayı bir miktar suyla karıştırın. Isıttığınız vişne sulu karışıma nişasta ve balı ekleyip kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve içine vişneleri ilave edin.

Süzme yoğurdu pudra şekeriyle karıştırın. 150 gr kremayı katılaşıncaya dek çırpın ve karışıma ilave edin. İçine rendelenmiş çikolata tanelerini karıştırın. Kremayı üstü kapalı olarak serin bir ortamda bekletin. Çikolatayı ufak parçalara bölüp süt ve geri kalan kremayla birlikte karıştırıp benmari usulü pişirin. İçine kahve tozu, vanilya ve tarçın ilave edin. İki iri çorba kaşığı yardımıyla şekillendirin ve tabaklara yerleştirin. Vişne ve sos eşliğinde servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.