Ana Sayfa > Tatlılar > Misket Tatlısı

(Misket Tatlısı nasıl yapılır)

Misket Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 adet yumurta
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un
sıvıyağ
2 kahve fincanı pudra şekeri

Tarifi :
Geniş bir kapta yumurtayı, yoğurdu, eritilmiş margarini, karbonatı ve unu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.

Hamura nemli bir bez örterek 20 dk dinlendirin.
Sıvıyağı tavaya alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, kızgın yağın içine atın. Çevirerek kızartın. Servis tabağına aldığınız kızarmış hamurların üzerine pudra şekeri serpin.

Soğutup servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.