Ana Sayfa > Tatlılar > Kahveli Mousse

(Kahveli Mousse nasıl yapılır)

Kahveli Mousse için kullanılan malzemeler :
3 yumurta
75 gr toz şeker
5-6 tatlı kaşığı instant kahve
50 gr sütlü çikolata
150 gr krem şanti

süslemek için :
çırpılmış krem şanti
draje şeklinde çikolata ve nane yaprağı

Tarifi :
Yumurtaları ayırıp yumurta aklarını serin bir yerde muhafaza edin. Yumurta sarılarını şekerle birlikte 3-5 dakika mikserle köpürünceye kadar çırpın.

Kahve tozundan küçük bir fincanda çok sert kahve hazırlayın. Çikolataları parçalara ayırıp 1 çorba kaşığı kahve ile birlikte benmari usulü (buharda) eritin. Soğumasını bekleyin.

Krem şantiyi köpürünceye kadar çırpın. Çikolatayı yumurta sarısından hazırladığınız kremayla birlikte karıştırın. krem şantiyi ilave edin ve telle karıştırın.

Yumurta beyazlarını köpük halini alıncaya kadar çırpın. Köpükten öncelikle 2-3 çorba kaşığı çikolatalı kremaya katıp dikkatlice telle karıştırın. Ardından kalanı ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız mousse'u 3-4 saat dondurun. Daha sonra karışımdan iki kaşık yardımıyla şekiller oluşturarak tabaklara yerleştirin. İsteğe göre beze, krema, çikolatalı draje ve nane yapraklarıyla süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kahvenin tazeliğini ve kokusunu kaybetmemesi için paketi kavanoza boşalttıktan sonra içine iki-üç tane kesme şeker atın. Kavanozdaki kahve bitene kadar tazeliğini koruyacaktır.