Ana Sayfa > Tatlılar > İrmikli Yoğurt Tatlısı

(İrmikli Yoğurt Tatlısı nasıl yapılır)

İrmikli Yoğurt Tatlısı için kullanılan malzemeler :
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
150 gr pudra şekeri
1 portakalın suyu ve portakal kabuğu rendesi
3 yumurta
500 gr irmik
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
50 gr tam yağlı yoğurt
75 gr öğütülmüş badem
300 gr toz şeker
2 tatlı kaşığı limon suyu
yarım tatlı kaşığı gül suyu

Tarifi :
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bir kek kabını yağlayın.

Tereyağını pudra şekeri, portakal kabuğu ve yumurtayla birlikte köpük halini alana kadar çırpın. İrmiği kabartma tozuyla harmanlayıp karışıma ekleyin.

Yoğurt ve bademi harmanlayıp karışıma ilave edin. Hamuru kek kabına dökün ve fırının orta bölmesinde 175 derecede 40 dakika pişirin.
Bu arada toz şekeri 250 ml su ve limon suyuyla birlikte kaynatın ve soğuması için bekletin. İçine gül suyu ilave edin.

Soğumuş olan keki birkaç yerinden kürdanla delin ve üzerine hazırladığınız şerbeti dökün. Üstü kapalı olarak bekletin.

Kekin üzerine pudra şekeri serpin, dilimleyin, yanlarına dilediğiniz meyvelerden birer parça ekleyip servis edin. Dilerseniz şerbetle de hazırlayabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.