Ana Sayfa > Tatlılar > Örgülü Tatlı

(Örgülü Tatlı nasıl yapılır)

Örgülü Tatlı için kullanılan malzemeler :
1/2 su bardağından bir parmak eksik tereyağı / margarin (erimiş ve ılımış)
1/2 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı süt
3,5 su bardağı un

içi :
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz içi

şerbeti :
3,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım limon suyu

Tarifi :
Toz şekeri ve suyu bir tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha ateşte tutun. Limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın.

Katı yağı, sıvığayı, sütü ve kabartma tozunu telle çırpın. Unu ekleyerek özlü bir hamur elde edin.

Hamurdan yumurtadan küçük bezeler açın. Kenarlarına 4-5 çizik atın. Ortasına cevizli içten yayın. Çiziklerin alt kısmından başlayarak örün.

190 C fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca şerbeti üzerlerine gezdirin. (Tatlı sıcak, şerbet soğuk.)

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.