Ana Sayfa > Tatlılar > Cevizli Tatlı

(Cevizli Tatlı nasıl yapılır)

Cevizli Tatlı için kullanılan malzemeler :
6 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı eritilmiş tereyağı / margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

şerbeti :
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Tarifi :
Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp sıvıyağ, katıyağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına ceviz içi yerleştirin. İki ucunu üst üste kapatın. (İyice kapatmazsanız fırında pişerken açılıyor.)

Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 C fırında iyice kızarana kadar pişirin. (Nar gibi kızarsın, iyi kızarmazsa şerbet dökünce tatlılar beyaz kalıyor.)
Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Üzerlerine ceviz serperek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 12

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.