Ana Sayfa > Tatlılar > Dilber Dudağı Tatlısı

(Dilber Dudağı Tatlısı nasıl yapılır)

Dilber Dudağı Tatlısı için kullanılan malzemeler :
2 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı sirke
1 fiske tuz
4 su bardağı baklavalık un (elenmiş)

açmak için :
250 gr nişasta

içi için :
200 gr ceviz veya fındık (iri dövülmüş)
1,5 paket tereyağı (teyzem 1 paket kullanmış)
1 yumurtanın akı

şerbet için :
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Tarifi :
Unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt, sıvıyağ, sirke ve tuzu ekleyin. Hepsini karıştırıp özlü bir hamur yoğurun.

Hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapın. Üzerlerine nemli bir bez örterek bezeleri yarım saat dinlendirin.

Bezeleri nişasta serpilmiş zemine koyun. Üzerlerine tekrar nişasta serpin. Her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. (O kadar büyük açamıyorsanız tatlı tabağı büyüklüğünde de açabilirsiniz). Açtıklarınızın üzerine nişasta serpin.

10 yufkayı üst üste koyup hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve devamlı alt üst ederek açın. (Alt üst etmezseniz alttaki yufkalar küçük kalır.)

Açtığınız onlu gruptan su bardağı ile yuvarlaklar kesin. Cevizi yumurta akı ile karıştırın. Yuvarlakların bir kenarına cevizli harçtan koyun. Diğer kenarını hafifçe bastırarak üzerine kapatın.

Kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizin.
Tereyağını eritip 1 dakika kaynatın. Kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla tatlıların üzerine gezdirin. (Yağın tortusunu kesinlikle kullanmayın.) 170 C fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin.

Bu arada şerbet için şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın. Ocaktan indirmeden hemen önce limon suyunu ekleyip ılınmasını sağlayın.

Fırından çıkardığınız tatlılar ılınınca yine ılık haldeki şerbeti üzerlerine gezdirin. Tatlılar şerbeti çekene kadar tepsinin üzerini kapalı halde bekletin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.