Muhallebili Kadayıf için kullanılan malzemeler :
300 gr kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker 5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı doğranmış ceviz
muhallebi malzemeleri :
1 kg süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 yumurta 1 paket vanilya
1 küçük paket (süt paketinde) krema
Tarifi : Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
İçine yağı, şekeri ilave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.
Muhallebinin Hazırlanışı :
Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 12
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009