Ana Sayfa > Tatlılar > Amasya Tatlısı

(Amasya Tatlısı nasıl yapılır)

Amasya Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 adet yumurta
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı toz şeker
alabildiği kadar un
yarım paket kabarma tozu
2 çorba kaşığı margarin
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı dövülmüş ceviz

ŞERBETİ İÇİN:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
yarım limon suyu

ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta sarısı
hindistan cevizi

Tarifi :
Geniş bir kapta yumurtaları çırpın. Yoğurt, sıvıyağ ve erimiş margarini ekleyin. Şekeri, unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş karıştırın. Son olarak cevizi de ilave edip yoğurun. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopartıp hafifçe yassılaştırın. Yağladığınız tepsiye dizin. Hamurların üzerine çizikler yapın. Önceden orta derecede ısıtılmış fırında pişirin. Tatlı sıcakken üzerine kaynatıp ılıttığınız şerbeti dökün.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.