Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Fındıklı Krep & Çilekli Dondurma

(Fındıklı Krep & Çilekli Dondurma nasıl yapılır)

Fındıklı Krep & Çilekli Dondurma için kullanılan malzemeler :
25 gr kıyılmış fındık
200 ml süt
2 yumurta
150 gr un
bir tutam tuz
50 gr bitter çikolata
bir miktar sıvı yağ veya margarin
8 top çilekli veya vişneli dondurma
süslemek için pudra şekeri

Tarifi :
Fındıkları 15 dakika kadar sütün içinde bekletin.

Yumurtaları bir çatal yardımıyla hafifçe karıştırın. İçine un ve tuz ilave edin. Çırpma aletiyle sürekli karıştırarak, ince düz bir hamur oluşana kadar fındıklı sütten ilave edin.
Hamuru 30 dakika kadar dinlendirin. Bitter çikolatayı bıçakla iri iri parçalara bölün.
Yağ veya margarini geniş bir tavada kızdırın. Bir kepçe yardımıyla tavaya bir miktar krep hamuru dökün. Döker dökmez de hamurun her yana yayılması için tavayı biraz sallayın.

Kabarcıkların oluşmamasına dikkat edin. Krepin bir tarafı altın sarısı rengini alınca, diğer tarafını çevirip pişirin.

Hazır krepleri servis tabaklarına alıp istediğiniz şekilde katlayın. Her tabaktaki krepin yanına 2 top dondurma ilave edip hepsine pudra şekeri serpin. Çikolata parçacıklarıyla süsledikten sonra hemen servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.